ВНИМАНИЕ!!!

ЗА ВАШАТА СИГУРНОСТ !!!

Уважаеми туристи,

Носете документите и парите си на РАЗЛИЧНИ МЕСТА!

По възможност в чанта кенгуру!

Оставете ценностите си

в СЕЙФА НА ХОТЕЛА !

Общи условия за пътуване в България:

При пътуване с автобус, клиентите заемат местата си по реда на записване, при платена, изикваща се сума, освен ако клиентът не изяви изрично друго желание.

1. НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ
 Валиден личен документ за влизане в България.
 Формуляр за лични данни с посочен телефон.
2. ВИЗОВ РЕЖИМ
 Туристи желаещи да посетят България следва да се съобразят с изискванията за паспортен и визов режим. Информация могат да получат в посолството на Р. България в съответната страна или чрез Туроператор.
3. НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ
 Заплащането може да се извърши в брой, по банков път или /он лайн/ еднократно или с депозит 30 % при потвърждаване на резервацията.
 Окончателно плащане 30 дни преди датата на пътуване.
 5% отстъпка за дете до 18 г. /17.99 г./, което е настанено в стая с един възрастен
 10% отстъпка за дете до 18г. /17.99г./, което е настанено в стая с двама възрастни
 Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при тяхната промяна и туристите заплащат актуалните към момента на пътуване входни такси.
4. ТРАНСПОРТ И БАГАЖ
 Автобусните програми се провеждат с автобуси, лицензирани от министерството на Транспорта и разполагат с топъл бюфет.

5. ХОТЕЛИ
 Туристите се настаняват в хотели от 5***** до 1*. Настаняването е в двойни стаи. За единични стаи и апартаменти се заплаща допълнително.
6. ЗАСТРАХОВКА
 Български и чуждестранни граждани, временно пребиваващи в България се застраховат за всеки конкретен маршрут.
ЕТ „Здравка Чимева – АЛФАТУР“ – Благоевград притежава застрахователна полица № 1329160320000035 „ОТГОВОРНОСТ НА ТУРОПЕРАТОРА“ от 17.08.2016г., валидна до 18.08.2017г.
7. ПРОМЕНИ В МАРШРУТА
 Агенцията си запазва правото за промяна последователността на програмата с цел да се посетят повече туристически обекти и при обективни причини.
 За индивидуални туристи агенцията изготвя маршрут по техно желание при заявяване поне 30 дни преди датата на пътуване.
 За всеки конкретен случай условията се уточняват допълнително.
8. ПРАВА, ОТГОВОРНОСТ И РЕКЛАМАЦИИ
 При необходимост и с цел да не се променя съдържанието на програмата ТУРОПЕРАТОР, в това число и екскурзоводът на съответната група, си запазва правото да правят размествания по програмата по дни и часове, без това да променя по същество съдържанието на програмата.
 При неспазване на срокове за депозит и доплащане, неспазването на срока на представяне на необходимите документи, нередовни документи или отказ от страна на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ независимо от причините ТУРОПЕРАТОРЪТ има право да анулира организираното пътуване и да удържи неустойки, както следва:
– От деня, следващ деня на записването до 60- тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
– От 59- тия ден до 10 – тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
– От 9- тия ден до 1- вия ден преди датата на заминаване – 100 % основната цена на пътуването на турист.
 Агенцията не носи отговорност при форсмажорни обстоятелства.
 Услуги, които не са ползвани по вина на туриста не подлежат на компенсация.
 Агенцията не носи отговорност в случай на откраднато, загубено или забравено имущество и документи по вина на туриста.
 Агенцията не носи отговорност пред туриста в случай, че поради алкохолно или наркотично опиянение възпрепятства изпълнението на програмата.
 В случай, че туриста има рекламации и проблемът не е разрешен по време на пътуването, има право в 14- дневен срок да предяви иск пред Туроператора.