ОТПЪТУВАНЕ ОТ БЛАГОЕВГРАД

НОВО!

ПОКЛОНИЧЕСКИ ТУРИЗЪМ

 

ГЪРЦИЯ

Солун – Метеора – Олимп

1 ден 19.04 (петък): Отпътуване от Благоевград

Сутринта пристигане в гр. Солун около 08:30 часа. Молитвено участие в св. Литургия в храм „Св. Димитър“ Поклонение пред мощите на Св. Димитър и Св. Анисия. На този ден се раздава част от бловонното миро, изтичащо от мощите на Св. Димитър. Разглеждане на криптата под храма (катакомбите). Автобусна обиколка из гр. Солун до храм „Св. Св. Кирил и Методий”, паметника на Филип Македонски, паметника на Александър Македонски, Бялата кула – един от символите на гр. Солун, строена през XVI в. от Венецианците, разглеждане Арката на император Галер. Пешеходна обиколка из града: солунския пазар, паметника на Аристотел, свободно време. Отпътуване за курортното селище Лептокария в полите на планината Олимп. Настаняване в хотел на брега на Егейско море. Свободно време за почивка. По желание – организиране на групова вечеря в рибен ресторант. Нощувка /1/.

 

2 ден 20.04 (събота):

Закуска. В 08:00 ч.тръгване за Метеора, пристигане на Метеора към 10:30 ч. Разглеждане на скалните манастири и влизане в два от тях и разглеждане на останалите (отвън). В 14:00 ч. отпътуване за Лептокария. По пътя спирка на извора и  параклиса на Св. прмчца Параскева (светица, мъченица, от II-ри век, която помага на хора имащи проблеми с очите.)  Връщане в хотела. По желание на групата подготовка за таверна с жива музика – начало 20:00 ч. (заплаща се допълнително 20 евро). Нощувка /2/.

 

3 ден 21.04 (неделя):

Закуска. В 08:00 часа отпътуване за планината Олимп. Изкачване с автобуса до хижата на 1000 м. в планината, от където се открива красива гледка към залива на Егейско море. Кратка фото–пауза. В подножието на планината Олимп се намира манастира на Св. Дионисий Олимпийски – чудотворец живял през XV в., покровител на децата и лечител на хора, страдащи от различни заболявания, отслужване на благодарствен молебен и акатис на преподобния.

Цена: 185 лв

Цената включва: 2 нощувки  в хотел в курорта Лептокария с включени  закуски; медицинска застраховка; пътуване с автобус с климатик, видео монитор и мини бар, екскурзоводско обслужване на български език по споменатите обекти.

Цената не включва: Вход за Метеора – 3 евро за манастир, таверна по желание – 20 евро

Забележка: Стаите в хотела и манастира са двойки и тройки.

Необходими документи: лична карта; деца до 18 г. – валиден международен паспорт и декларация от не пътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница.

 

Минимален брой хора за осъществяване на пътуването: 40 човека

 

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment