Предколедна Виена – Будапеща

5 дни / 3 нощувки
Маршрут: София – Будапеща – Виена – София

Дати на отпътуване: 11.12.2019

Дати на екскурзията ПРОМО цена Редовна цена Резервирай
11.12.2019 – 15.12.2019 369.00 лв.
валидна при плащане до 27.10.2019
379 лв.
валидна при плащане
от 28.10.2019
резервация
369.00 лв.
Промо цена

*Цените важат при настаняване на възрастен в двойна стая;
*При промо цените не се начисляват допълнителни отстъпки;
*При еднократно плащане без депозит има отстъпка от 2 лв.;
*Депозит – виж в раздел ДРУГИ;
*Плащането с депозит не важи за еднодневни екскурзии.

 • Програма

1-ви ден:
Отпътуване от Благоевград 03:30ч., от София в 05:30 ч. от пл. “Руски пмаетник”. Пътува се по маршрут София – Калотина – Ниш – Белград – Будапеща (780 км.) Пристигане в Будапеща.
Настаняване в хотел 3* в Будапеща /периферно разположен/.
По желание с допълнително заплащане вечерна разходка с корабче по река Дунав с чаша шампанско, парче торта и незабравима гледка към нощния град, окъпан в светлини.Нощувка.

2-ри ден:
Закуска.
Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език: Площада на героите, Замъка Вайдахуняд, Парламента – най-внушителната административна сграда в Унгария /отвън/, сградата на Операта в Будапеща, базиликата Св. Ищван /отвън/, хълма на розите с резиденцията на Мария Терезия, Будайската крепост: Рибарските кули, Църквата Матиаш /отвън/.
Свободно време в Будапеща.
Отпътуване за Виена /Будапеща – Виена 260 км/.
Настаняване в хотел 3* /периферно разположен/.
По желание с допълнително заплащане вечеря по меню с традиционна австрийска кухня без включени напитки /с допълнително доплащане –  около 15 евро; осъществява се при минимум 25 записани туристи/.Нощувка.

3-ти ден:
Закуска.Свободно време в центъра на града за разходка по най-дългата търговска улица Мария Хилферщрасе и самостоятелно посещение на музеи по избор, или по желнание, с допълнително заплащане екскурзия до Виенската гора с посещение на манастира “Свети кръст” и Баден – известен като империалния курорт и любимото място на Виенската аристокрация.Завръщане във Виена.
Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод на български език: забележителностите на Рингщрасе, Парламента със статуята на Атина Палада, Бургтеатър, великолепната сграда на Кметството във Виена, Виенският университет, Виенската държавна опера, Пратера с Виенското колело, Сградата на ООН (UNO City), шарените къщи на Домът Хундертвасер, дворецът на Евгени Савойски “Белведере”, днес помещаващ Националната Художествена Галерия на Австрия, сградата на Музикферайн.
Пешеходна обиколка с местен екскурзовод на български език в старата част на Виена: Площад “Мария Терезия”, зимната резиденция на Хабсбургската династия “Хофбург”, площад “Грабен” с колоната на Чумата, “дантелената” катедрала Свети Стефан – един от символите на Виена и най-значителната готическа сграда в града.
По желание вечеря в местен ресторант /с допълнително заплащане – около 15 евро/.Завръщане в хотела.Нощувка.

4-ти ден:
Закуска.Свободно време в центъра на Виена, или по желание с допълнително заплащане, посещение на Императорската съкровищница в двореца „Хофбург“ с местен екскурзовод и беседа на български език. В съкровищницата се пазят символите на властта на Свещената Римска империя, удивителни накити и скъпоценни предмети, трупани векове наред от Хабсбургите – корони, дрехи, скиптъри и бижута на монарсите, неверотния изумруд на Мария Терезия и др. За осъществяването на мероприятието е необходимо използването на грдаски транспорт. Минималният брой за осъществяване на мероприятието е 16 души, а максималният 20 души.
По желание, с допълнително заплащане, посещение на Двореца Шьонбрун с местен екскурзовод и беседа на български език – лятна резиденция на Хабсбургите и една от най-популярните туристически забележителности на Виена: включва разглеждане на градините и на двореца отвътре: около 20 от най- впечатляващите помещения, включително балната зала, покоите на Императрица Мария Терезия и Франц Йозеф. За осъществяването на мероприятието е необходимо използването на грдаски транспорт. Минималният брой за осъществяване на мероприятието е 25 души, а максималният 40 души – при липса на предварителна заявка, участието в мероприятието не може да бъде гарантирано.
Свободно време  за самостоятелно разглеждане на Виена, посещение на музеи, разходка по магазините и др. Отпътуване за България привечер в час, съобразен със задължителния технически престой.
Нощен преход.

5-ти ден:
Завръщане в България в ранния следобяд.

Цената включва:

 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
 • Пътни такси и паркинги;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Будапеща, периферно разположен;
 • 2 нощувки със закуска в хотел 3* във Виена, периферно разположен;
 • Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език;
 • Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод на български език
 • Пешеходна обиколка на историческия център на Виена с местен екскурзовод на български език;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута

Цената НЕ включва:

 • Разходите от личен характер;
 • Доплащане за единична стая – 90 лв.;
 • Входните такси за музеи и други туристически обекти (виж в раздел “Други”);
 • Разходи за градски транспорт (виж в раздел “Други”);
 • Корабче по река Дунав с чаша шампанско, парче торта – 17 евро – заявява се в офиса на агенцията; осъществява се при минимум 25 души;
 • Вечеря във Виена на 12.12.19 г. (по меню, без включени напитки) –  около 15 евро – заявява се в офиса на агенцията; осъществява се при минимум 25 души ;
 • Вечеря във Виена на 13.12.19 г. (по меню, без включени напитки) –  около 15 евро – заявява се в офиса на агенцията; осъществява се при минимум 25 души;
 • Полудневна екскурзия до Виенската гора с посещение на манастира “Свети кръст” и Баден – 25 лв. – заплаща се в офиса на агенцията; осъществява се при минимум 25 души;
 • Посещение на Двореца Шьонбрун с местен екскурзовод и беседана български език – 28 лв. – заплаща се в офиса на агенцията – включва разглеждане на гардините и на двореца отвътре: около 20 от най-впечатляващите помещения; цента не включва входната такса за двореца и разходите за градски транспорт; минималният брой за осъществяване на мероприятието е 25 души, а максималният 40 души – при липса на предварителна заявка, участието в мероприятието не може да бъде гарантирано;
 • Императорската съкровищница в двореца „Хофбург“ с местен екскурзовод и беседа на български език –  20 лв. – заплаща се в офиса на агенцията – цента не включва входната такса за двореца и разходите за градски транспорт; минималният брой за осъществяване на мероприятието е 16 души, а максималният 20 души – при липса на предварителна заявка, участието в мероприятието не може да бъде гарантирано;
 • слушалки по време на панорамната обиколка във Виена – около 4 евро (препоръчително);
 • доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. – 1 лв. на човек на ден
 • доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г. – по 2.50 лв. на човек на ден
 • лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

КОЛЕДНИТЕ БАЗАРИ:
Има едно определено време през годината, когато Виена сияе с по-особена красота и това са дните преди Коледа!!!
На всички площади в центъра на града са построени цели коледни градчета, които разпръскват Магията на празника. Дали ще се спрем пред гигантските меденки и коледните играчки или ще предпочетем горещ пунш с канела, карамелени ябълки и класическа музика, изпълнявана специално за нас, няма значение, защото празничното настроение е навсякъде!
Пред Кметството на град Виена, в клоните на дърветата разпръскват романтична светлина десетки червени сърца, пред паметника на великата императрица Мария Терезия музиканти приветстват виенчани и чужденци с “Stille Nacht, Heilige Nacht”, изпълнявана на класически инструменти, а от всеки ъгъл се усмихват ръчно изработени стъклени играчки за елха!
Подарете си магията на Виена в най-прекрасното време на годината…