ПО СТЪПКИТЕ НА ХРИСТИЯНСКАТА СЛАВА

«ПАЗИТЕЛИ НА ДУХОВНОСТТА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ»

БАНСКО  – ДОБЪРСКО

Всяка събота oт 6 МАРТ до края на 2021

 

/събота/: – Отпътуване в 09:00ч. от х-л „Ален мак” по маршрут: Блгагоевград –  Симитли – Банско. Пристигане в Банско и разглеждане на църквата „Света Троица“ част от Неврокопската епархия на Българската православна църква. Храмът е една от най-забележителните църкви в България от втората половина на XIX век, обявен е за паметник на културата. Свободно време за самостоятелно разглеждане и пазаруване. Отпътуване за Горно Драглище за ручок на обяд в Къща за гости „Дешка” с автентична домашна храна поднесени от най-атрактивния учатник в телевизионното шоу „ФЕРМАТА” баба Дешка. С хумор, танци и забава тя омайва Ви веднага. За десерта не мислете – вино и ракия, песни в народна носия.  Отпътуване за с. Добърско и разглеждане на църквата „Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“  построена през 1122 г. Поразителните стенописи и автентична архитектура на храма го причисляват към най-ценните образци на българското изкуство. Това, което я прави толкова популярна, е изобразяването на сцената на „Преображение Господне”, на която изглежда сякаш Исус е изобразен в ракета. Църквата е паметник на културата и е под защитата на ЮНЕСКО. Част е и от Стоте национални туристически обекта на БТС. Свободно време за самостоятелно разглеждане на с. Добърско. Късния след обяд отпътуване за Благоевград.

 

Цена на човек : 30.00 лв. при минимул 30 записани туристи

 25.00 лв. при минимум 40 записани туриста

 

Транспорта може да бъде както организиран така и индивидуален.

 

Цената включва: транспорт; обяд;

Цената НЕ включва:  входни такси за обекти посещавани по програмата или пожелание; медицинска застраховка; разходи от личен характер.

 

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото  да размества програмата и променя часовете с цел да се посетят повече туристически обекти.

БЛАГОДАРИМ ВИ,ЧЕ СЕ ОБЪРНАХТЕ КЪМ НАС!