Нова Година 2019 в Нови Сад с 3 нощувки и посещение на Белград и Суботица- съкровища между Балканите и Запада

               София – Белград – Нови Сад – Суботица – Сремски Карловци – Смедерево – София

 

29.12.2018    от 349 лв.

4 Дни/3 Нощувки

ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ В СРЪБСКИ РЕСТОРАНТ С ЖИВА МУЗИКА И БОГАТО МЕНЮ, НЕОГРАНИЧЕНИ НАПИТКИ МЕСТНО ПРОИЗВОДСТВО!

 

Една програма, събрала в себе си културната столица на Сърбия – незабравимия Нови Сад, космополотната столица Белград, аристократичния център на Войводина – Суботица и меката на меда, виното и гостоприемството на брега на Дунава – Сремски Карловци.

Тук се срещат великолепието на Хабсбургската империя, романтиката на Петроварадинската крепост с нейните дюкянчета, ателиета и улични артисти, революционния дух на Светозар Милетич, артистичното сърце, който сякаш се предава през поколенията и, разбира се, веселия сръбски нрав!

Посрещнете Новата 2019 г. с този пъстър водовъртеж от емоции, който ще Ви остави развълнувани и завинаги свързани с красотата на най-забележителната част на Сърбия.

1-ви ден:

Отпътуване от пл.Руски паметник в 6:00 ч. Пътува се по маршрут София – Калотина – Ниш – Белград – Нови Сад (490 км).

Посещение на Белград. Панорамна на обиколка на града – Църквата „Св.Сава” – най-големият православен храм на Балканите, катедрала на Сръбската православна църква; „Пристанището” , „Площада на републиката” със статуята на княз Михайло, eлитния белградски квартал „Дедине” – къщата на Йосип Тито и Цеца Величкович ; Стадион Црвена звезда, побиращ над 100 000 зрители, наричат го „Сръбска Маракана”; Улица „Княз Михайло“ – най-известната и оживена улица в града; крепостта „Крепостта Калемегдан”- основана между 13 в. и 19 в., елемент от „визитната картичка” на Белград.

Свободно време.

Отпътуване към Нови Сад,.

Настаняване в хотел 2* в Нови Сад, периферно разположен

По желание с допълнително заплащане вечеря в традиционен сръбски ресторант по меню без включени напитки и с традиционна за област Войводина жива музика. / включва трансфер до ресторанта с автобуса /.

2-ри ден:

Закуска.

Туристическа програма в Нови Сад.

Поради близостта си до Унгария и Будапеща, Нови Сад има подчертано европейски вид: прекрасен стар център, готическа катедрала, посветена на Дева Мария, и една от най- красивите крепости в Европа – Петроварадинската крепост. Разглеждане на Стария град, Кметството от 1895 г. – точно копие на сградата на кметството в Грац, Синагогата, площадът на Свободата, паметника на Светозар Милетич – важен просветен, културен и революционен деец и кмет на Нови Сад през 19 в.

Свободно време за самостоятелно разглеждане на града.

Отпътуване към Сремски Карловци – историческо градче със запазена архитектура на брега на десния бряг на Дунав с множество старинни сгради, които заради своята архитектурна и художествена стойност имат особено място в културната история на сърбите.

Завръщане в Нови Сад.

3-ти ден:

Късна закуска.

Свободно време в Нови Сад или по желание целодневна екскурзия до Суботица

Отпътуване за Суботица – градът на Сецесион, както го наричат сърбите. Сецесион – стилът на разцъфналите по фасадите на сградите слънчогледи, на ефирните красиви фризове, на бяло-златните дантелени орнаменти, намира своето място в архитектурата на този забележителен сръбски град – картинка от детска книжка, под ореола на Войводинския зимен пейзаж. Туристическа програма в града.

Завръщане в Нови Сад вечерта.

Подготовка за Новогодишната вечер.

Около 20:00:

Празнична Новогодишна вечеря в сръбски ресторант с жива музика с едни от най-известните бендове в Нови Сад, изпълняващи съвременна музика, с голям опит в организацията и изпълението на подобни програми и мероприятия. Богато меню, включващо разнообразни студени и топли предястия,няколко вида салати, основни ястия и десерти и неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки. Новогодишната вечеря се сервира по меню.

Нощувка.

 

4-ти ден:

Закуска.

Отпътуване за Смедерево – втората средновековна сръбска столица. На мястото, където река Езава се влива в Дунав, по това време е издигната една от най-големите дунавски и европейски крепости за времето си – Смедеревската крепост (по образец на Константинопол). Тя е изградена във византийски стил. Има форма на неправилен триъгълник, увенчан с 25 кули.

Завръщане в София късно вечерта.

 

Хотелите по програмата са с категоризация 2*, но бизнес клас, с условия, отговарящи на хотел с по-висока категоризация – богата закуска на блок маса, WI-FI на територията на хотела, нова и поддържана настанителна база – чудесни условия в стаите и санитарните възли. Виж снимки…

Новогодишната вечеря НЕ се провежда в ресторанта на хотела. Заради естеството на празника, се ползват подбрани традиционни сръбски ресторанти в близост. Ресторантът, в който ще се проведе Новогодишната вечер, се намира на пешеходно разстояние от хотела. – около 100 – 200 м.

Местоположение на хотела на 3.5 км. от центъра на града. Необходимо е ползването на градски транспорт или такси / около 250-300 сръбски динара т.е около 3 евро / .

Молим, обърнете внимание, че хотелите не разполагат с асансьори.

Клиентите, посетили съответните хотели дават висока оценка на местата за настаняване.

 

Ресторантът в Новогодишната нощ по тази програма се намира на пешеходно разстояние от хотела – около 100 до 200 метра, което предоставя допълнително удобство. Ресторантът разполага с голяма зала с капацитет около 250 души. Богато Новогодишно меню – преди и след полунощ, алкохолните напитки са местно производство, без лимит. . За приятното изкарване ще се грижи един от най-известните бендове в Нови Сад. Виж снимки…

 

 

ЦЕНА:

Период на пътуване:          Възрастен в двойна стая при записване в промоционалния период:       Възрастен в двойна стая след промоционалния период Възрастен в двойна стая след промоционалния период:

29.12-01.01.2018  ПРОМО! 349 лв. – еднократно плащане до 15.10

ПРОМО! 355 лв. – плащане с депозит до 15.10            369 лв. – еднократно плащане от 16.10 до 15.12

375 лв. – плащане с депозит от 16.10 до 15.12               379 лв. – еднократно плащане след 15.12

Цената от 349 лв. е промоционална и не се начисляват отстъпки.

 

 

Цената включва:

транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания

3 нощувки със закуски в хотел 2* в Нови Сад, периферно разположен

Празнична Новогодишна вечеря с богато меню, жива музика и неограничено количество местни напитки

туристическа програма в Белград

туристическа програма в Нови Сад

посещение на Сремски Карловци

посещение на Смедерево

екскурзоводско обслужване по целия маршрут

 

Цената не включва:

входни такси по програмата: входна такса за крепостта в Смедерово – около 400-500 динара и други входни такси за обекти , посетени по желание

целодневна екскурзия до Суботица- 37лв , включва транспорт до Суботица туристическа програма в градовете, не включва входни такси – – при минимум 25 записани туристи

вечеря на 29.12 в сръбски ресторант по меню без включени напитки – 14 евро – при минимум 25 записани туристи

доплащане за единична стая – 90 лв.

доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. – 1 лв. на човек на ден

доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г.- по 2.50 лв. на човек на ден

лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие

 

Забележка:

Входните такси са с ориентировъчен характер и са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при тяхната промяна. Туристите заплащат актуалните към момента на пътуване входни такси.

Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие

Цената на екскурзията не включва застраховка “Отмяна на пътуване”. При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.

 

Валутен курс:

1 лв ~ 50 RSD сръбски динари

 

Начин на плащане:

депозит – 150 лв на човек при записване

доплащане до 10.12.2018

 

Необходими документи:

Лична карта или задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване;

За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;

За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment