Москва и езерото Байкал

 

Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в Москва, 2 нощувки със закуски в хотел на о-в Олхон и 2 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Иркутск, 4 обяда, 4 вечери и богата екскурзоводска програма. Екскурзоводското обслужване

 

  • Москва е на български език, а в Иркутск и Байкал беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Лети се с авиокомпания ‘’Аерофлот’’. Наземните трансфери се извършват с автобус и, на територията на о-в Олхон – с УАЗ. Групата е с водач – придружител от страна на българския туроператор.

 

ПРОГРАМА

 

ПЪРВИ ДЕН 17.07.2020 – Отпътуване от летище София в 12:25 ч. с полет на ‘’Аерофлот’’ за Москва. Кацане на летището в Москва в 15:35 ч. Посрещане от български екскурзовод и трансфер от летището до хотела. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка в Москва.

 

ВТОРИ ДЕН 18.07.2020 – Закуска в хотела. Панорамна обиколка на Москва и пешеходна обиколка в центъра на града. Разходка по ул. „Арбат”, една от най-старите запазени улици в Москва. Свободно време за обяд. Посещение на Третяковската галерия – една от най-богатите художествени галерии в Русия, където могат да се видят картини на най-известните руски художници. Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН – 19.07.2020 – Закуска. Екскурзоводска програма на български език в

 

Москва. Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали. Посещение на Оръжейната

 

палата, съхраняваща уникални ювелирни произведения и царски регалии. Посещение на

 

Катедралния площад, ограден от катедралата „Успенски събор”, камбанарията „Иван

 

Велики“, катедралата „Благовещенски събор”, катедралата „Архангел Михаил” и

 

катедралата „Дванадесетте апостоли”. Това са най-известните отворени за посетители

 

храмове. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични

 

руски храмове и средновековна архитектура. Известни са също така и най-голямото оръдие

 

„Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе.

 

Свободно време за обяд. Тур по най-красивите станции на московското метро. По време

 

на тура ще се насладите на уникалните и богато украсени станции на метрото по линия

 

„Кольцевая“. Трансфер до летище Шереметиево в Москва за полет в 21:25 ч. на ‘’Аерофлот’’

 

за Иркутск. Нощен полет (продължителността на полета е 5:45 часа).

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 20.07.2020 – Кацане на летището в Иркутск в 08:10 ч. Посрещане от местния екскурзовод и екскурзоводска програма в Иркутск. Иркутск е административен център на Иркутска област. Градът е разположен на двата бряга на река Ангара, на 66 км. от езерото Байкал и е един от най-големите и топли градове в Сибир. Панорамна обиколка на Иркутск – долния бряг на р. Ангара, ул. „Карл Маркс“, бул. „Гагарин“, паметника на Александър III, изграден в негова чест като благодарност за решението му да построи Транссибирската железница, Белия дом, построен през 1804 г. в чест на 10-годишнината от управлението на Александър I. Посещение на Националния Исторически музей, музея на Декабристите и 130-ти квартал музей под открито небе, представящ възстановки на архитектурни шедьоври – дървени постройки от региона. Отпътуване за остров Олхон. Посещение на селището Уст-Орда, населено предимно от буряти – най-голямото етническо малцинство в Сибир. Обяд в бурятска юрта с фолклорно представление, по време на който ще се насладим на традиционната бурятска кухня. Трансфер до пристанището. Трансфер с ферибот до най-големия остров в езерото Байкал – остров Олхон.

 

Трансфер до хотела с УАЗ. Вечеря и нощувка.

 

ПЕТИ ДЕН – 21.07.2020 – Закуска. Трансфер с УАЗ до нос Хобой – най-северната точка на остров Олхон. Именно тук, според легендата, първият шаман от Олхон е придобил магическите си сили. Може би затова Хобой е притегателно място за шамани от цял свят. От нос Хобой ще се насладим на прекрасна гледка, защото той се намира в най-широката част на Байкал, където разстоянието между двата бряга е 80 км. Оттук може да бъде видян полуостров Свети нос, Байкалския хребет и неговото естествено продължение – архипелагът Ушкани. Обяд на открито, включващ типичната супа „юха“. Трансфер до хотела. Вечеря и нощувка.

 

ШЕСТИ ДЕН – 22.07.2020 – Закуска. Разходка до скалата Шаманка – една от най-големите природни забележителности на езерото Байкал. Представлява двувърха скала в края на нос Буркхан. Легендата твърди, че бог обитава пещера, намираща се на нос Бурхан. Екскурзия до остров Огой с включен обяд. Островът е известен с това, че на него се намира будистката ступа (храм) на Просвещението. Построена е през 2005 г.,а в нея са поставени реликви, мощи на будистки монаси и свещени текстове. За пръв път в Русия на едно място са събрани толкова много оригинални будистки текстове (с общо тегло около 750 кг), изпратени специално от различни страни, за да се съхраняват, с цел поддържане на будистките учения. Завръщане в хотела и трансфер до ферибота. Вечеря по пътя за Иркутск. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел в Иркутск. Нощувка.

 

СЕДМИ ДЕН – 23.07.2020 – Закуска. Отпътуване за Листвянка – малко селце на езерото Байкал. Посещение на музея на открито в Талци. Този музей на открито на дървената архитектура ни дава отлична възможност да се запознаем с културата и традициите на първите руснаци, които живеели в Сибир през XVI-XIX в. и с живота на местните (буряти и евенки), които обитавали тези земи много преди руснаците да започнат да ги завладяват. В музея са изложени над 40 паметника на архитектурното наследство – дървени къщи, църкви, шамански юрти и над 8 000 експоната с висока историческа стойност. Обяд. Посещение на Лимнологичен музей на Байкал, където ще научим много интересни факти за най-известното езеро в Русия. Изкачване с лифт до наблюдателната площадка Камъка на Черски, възвишение, носещо името на видния сибирски изследовател – Ян /на руски Иван/ Черски, откъдето се открива невероятно красива гледка към езерото, върха на хребета Хамар-Дабан и река Ангара – единствената река, която извира от Байкал. Посещение на сувенирния и рибния пазар, където ще можете да опитате прясно уловена риба и да си купите сувенири. Посещение на църквата „Св. Николай“ – изумителен паметник на дървена архитектура, построен преди повече от 150 години. Възможност за разходка с лодка (с доплащане 100 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Осъществява се при минимум 16 участника). Завръщане в Иркутск. Вечеря. Трансфер до хотела. Нощувка.

 

 

ОСМИ ДЕН – 24.07.2020 – Закуска – сух пакет. Ранен трансфер до летище Иркутск за полет до Москва в 05:30 ч. Пристигане в Москва в 06:40 ч. Отпътуване за София в 08:15 ч. Кацане в София в 11:35 ч.

 

ДАТИ И ЦЕНИ

 

 

 

17.07.2020 – 24.07.2020

 

 

Цени на човек в лв според настаняването:

 

Категория Настаняване в 3* или 4* Настаняване в 3* или 4*
до 15.03.2020 г. след 15.03.2020 г.
цена на възрастен в двойна стая 4199 лв. 4448 лв.
цена на човек в индивидуална стая 4969 лв. 5218 лв.
цена на трети възрастен в стая 4097 лв. 4346 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 3907 лв. 4156 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 4087 лв. 4336 лв.

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 

Самолетни билети София – Москва – Иркутск – Москва – София с авиокомпания „Аерофлот“;

1 бр. чекиран багаж до 23 кг;

 

1 бр. ръчен багаж до 8 кг;

 

Летищни такси;

 

2 нощувки със закуски в хотел 4**** звезди в Москва;

 

2 нощувки със закуски и вечери в хотел на остров Олхон;

 

2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3 *** в Иркутск;

 

4 обяда;

 

Всички трансфери по маршрута;

 

Водач – придружител от туроператора;

 

Екскурзоводско обслужване на български език в Москва и руски/английски в Иркутск и Байкал със симултанен превод на български от страна на водача;

Входни такси за посещаваните туристически обекти;  Водач – придружител от туроператора.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 

Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;

 

Допълнителни турове и екскурзии;

 

Такса за издаване на руска виза;

 

Медицинска застраховка с общо покритие 30 000 евро и с включен асистанс 16 лева;

 

Застраховка „Отмяна на пътуване“

 

Разходи от личен характер.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

 

Такса за издаване на руска виза: 130 лв. (Цена за възрастен)

 

Необходими документи за издаване на руска виза:

 

Задграничен паспорт, в който има не по – малко от 2 чисти (празни) страници за визи, който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на изтичане на срока на действие на визата;

Формуляр, попълнен и подписан лично от заявителя;

 

Визова анкета, попълнена на сайта visa.kdmid.ru;

 

 Цветна снимка на бял фон, актуална (не повече от 6 месеца) към момента на

 

подаване на документите с размер 3,5 см на 4,5 см, разпечатана на гланцова фотохартия. Лицето и горната част на раменете трябва да се виждат на снимката, размерът на лицето трябва да заема 70-80% от цялата снимка. Ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н.

 

Такса за издаване на туристическа виза в размер на – 120 лв.;  Приблизителен срок за издаване на туристическа виза: 10 дни.

 

​Забележка:При евентуална промяна на цената на визата, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

 

Разходка с лодка в Листвянка: 100 лв. (Цена за възрастен)

 

Осъществява се при минимум 16 участника. При предварителна заявка и заплащане в България, а не на място.

 

ХОТЕЛИ

 

Москва: Хотел Аеростар**** – Хотелът е разположен на една от основните пътни артерии в Москва – „Ленинградски проспект“. До центъра на града се пътува 10 минути с метро, с директна линия. Хотелът разполага с 307 стаи, 1 ресторант и лоби бар. Описание на стаите: всички стаи са оборудвани с климатик, директен телефон, сателитна телевизия, минибар и сейф.

 

Иркутск: Хотел Иркутск*** – Хотелът се намира на няколко минути пеша от историческия център на града на десния бряг на река Ангара. Хотелът разполага с безплатен паркинг, ресторант, лоби бар, спа център и солариум. Описание на стаите: всички стаи са оборудвани с директен телефон, хладилник, сешоар в банята, минибар и сателитна телевизия.

 

Остров Олхон: Хотел Вила Малина – Хотелът се намира на севeрния бряг на остров Олхон, на 1 км от селището Кужир. Разполага с ресторант, предлагащ с местна и интернационална кухня, бар, сауна, парна баня както и безплатен Wi-Fi на цялата територия на хотела.

Описание на стаите: всички стаи са оборудвани с директен телефон, сейф и сателитна телевизия и собствена баня/WC. Хотелът е най-доброто място за настаняване на остров Олхон, наподобява повече хижа, с просторни стаи, всяка от които с баня и тоалетна и с напълно достатъчен комфорт. Постройката е традиционна, дървена, поради забрана за масивно строителство на острова.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 

Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети.

 

Забележка:

 

При евентуална промяна на цената на визата, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

 

Продължителност на полетите:

 

София – Москва – около 2 ч. и 50 мин.

 

Москва – Иркутск – около 5 ч. 45 мин.

 

Иркутск – Москва – около 5 ч. 45 мин.

 

Москва – София – около 2 ч. и 55 мин.

 

Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети.

 

Необходими документи за издаване на руска виза:

 

Задграничен паспорт, в който има не по – малко от 2 чисти (празни) страници за визи, който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на изтичане на срока на действие на визата;

Формуляр, попълнен и подписан лично от заявителя;  Визова анкета, попълнена на сайта visa.kdmid.ru;

 

 Цветна снимка на бял фон, актуална (не повече от 6 месеца) към момента на подаване на документите с размер 3,5 см на 4,5 см, разпечатана на гланцова фотохартия. Лицето и горната част на раменете трябва да се виждат на снимката, размерът на лицето трябва да заема 70-80% от цялата снимка. Ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н.

Такса за издаване на туристическа виза в размер на – 130 лв.;  Приблизителен срок за издаване на туристическа виза: 10 дни.

 

Забележка: При евентуална промяна на цената на визата, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

 

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

 

Такса прекратяване:

 

ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);

ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;

ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата

 

прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева;

 

ако прекратяването е под 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е

 

в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

 

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Автобусните екскурзии от този вид се осъществяват при минимум 40 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 30 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

 

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

 

Местна валута: Руска рубла.

 

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 30 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

 

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

 

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

 

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.