НОВО!

ПОКЛОНИЧЕСКИ ТУРИЗЪМ.

 

 

И  Т  А  Л  И  Я 

БАРИ – ПОМПЕЙ – НЕАПОЛ – РИМ – ФЛОРЕНЦИЯ– РИМИНИ

Град-държава  САН МАРИНО

 

1 ден (07.05.2019 – вторник): Отпътуване от гр. Благоевград   в 09:00 ч. по маршрут Благоевград – Солун – Игуменица. Пристигане в Игуменица около 22:00 ч. вечерта, нощен преход с ферибот от Игуменица до гр. Бари. Нощувка /1/  на ферибота. (Фериботът е с луксозни сепарета и седалки, има ресторант и бар, за желаещите да ползват каюти със самостоятелен санитарен възел се заплаща допълнително).

 

2 ден (08.05.2019 – сряда):  Пристигане в гр. Бари около 9:00 ч. Поклонение в църквата “Св. Николай Чудотворец”, където са чудотворните мощи на светеца. Свободно време за разходка в центъра на града. В 12:00 ч. отпътуване за гр. Помпей – разглеждане на останките от античния град, затрупан от изригването на вулкана Везувий през 79 год. с местен екскурзовод. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка /2/.

 

3 ден (09.05.2019 – четвъртък):  Закуска. В 8:00 ч. отпътуване  за Неапол – автобусна обиколка на историческия център: Кастел Нуово, Палацо Реале, театъра ”Сан Карло”, площада на Кметството, църкватаСан Франческо ди Паола”, галерията ”Умберто I”. В 12:00 ч. качване на ферибот и отплаване за О-в Капри – по желание (Заплаща се допълнително). Остров Капри се слави като един от най-класните и красиви ваканционни дестинации в Италия. Той е островът на митовете, от тези за русалките, които омайват моряците, през историите за римски пиршества в миналото и бленувани морски гледки. Връщане в хотела. Нощувка /3/.

 

4 ден (10.05.2019 – петък): Закуска. Отпътуване за гр. Рим. Пристигане в Рим. Настаняване в къмпинг 3* с луксозни бунгала със самостоятелен санитарен възел, климатик и хладилник. Панорамна вечерна автобусна обиколка на града с местен екскурзовод – Колизеума, Арката на Константин, Римския форум, площад “Венеция”, хълма “Капитолия”, хълма Джаниколо с паметника на капитан Петко войвода, Гарибалди и др. Посещение на площада и базиликата “Свети Петър”, Ватиканските музеи, Сикстинската капела, където са изложени богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство на световно известните Микеланджело,  Джотто, Леонардо да Винчи, Рафаело и др. (посещението е по желание). Поклонение пред мощите на Св. Климент в църквата „Св. Климент”- 5 евро, под църквата се намират катакомбите, където е гробът на  Св. Константин Кирил Философ. Поклонение пред веригите, с които е бил оковaн Св. Апостол Петър, намиращи се в базиликата “Сан Пиетро ин Винколи”. Свободно време. Нощувка /4/.

 

5 ден (11.05.2019 – събота): Закуска. Пешеходна обиколка с местен екскурзовод: Римските форуми, площад “Венеция”, Пантеона, фонтана Ди Треви, българската църква “Св. Св. Кирил и Методий”,  площад “Испания”, площад “Навона”. По желание на туристите посещение на Колизеума (заплаща се допълнително). Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка /5/.

 

6 ден (12.05.2019 – неделя): Закуска. В 8:00 ч. отпътуване за Флоренция. Пешеходна обиколка с местен екскурзовод – църквата “Санта Кроче”, катедралата “Санта Мария дел Фиоре”, къщата на Данте, площада на Сеньорията, Палацо Векио, по желание разглеждане на „Галерия Уфици”, моста “Понте Векио” и др. Свободно време до 17.00 ч. Отпътуване за гр. Римини. Настаняване в хотел. Нощувка /6/

 

7 ден (13.05.2019 – понеделник): Закуска.  Посещение на града- държава република Сан Марино. Обиколка на града с местен екскурзовод. Посещение на двореца- замък Rocca Cesta, историческия център, катедралата и др. Отпътуване за град Анкона.  В 16:30 ч. потегляне с ферибот от гр. Анкона до гр. Игуменица. (Фериботът е с луксозни сепарета и седалки, има ресторант и бар, за желаещите да ползват каюти със самостоятелен санитарен възел се заплаща допълнително). Нощувка /7/

 

8 ден (14.05.2019 – вторник): Около 09:30 ч. пристигане в Игуменица. Отпътуване за България.

 

Цена :  855.00 лева

 

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус (с климатик, минибар, видеомонитор);  6 нощувки с континентални закуски (1 нощувки в хотел в гр.Помпей ***; 2 нощувки в къмпинг в Рим ***, 1 нощувка в Римини; 2 нощувки на ферибота;) билети за луксозен ферибот ”Superfastот гр. Игуменица до гр. Бари; и от гр. Анкона до гр. Игуменица, екскурзоводско обслужване на български език по маршрута и лицензирани местни екскурзоводи в Помпей, Неапол, Рим, Флоренция и Сан Марино; медицинска застраховка.

 

Цената не включва: входните такси за музеите и туристическите обекти (по желание) – вход старинен “Помпей” 13 €; вход “Колизеум” 12 €; Катакомбите за гроба на Св. Кирил 5€; Ватикана и “Сикстинската капела“ 20 €; остров Капри 55 €; билети за градски транспорт във Флоренция и Рим ( и метро ) – около 8 евро; мероприятията по желание. За желаещите да ползват легло в каюта с четири бр. легла във ферибота се заплаща около 25 € и в каюти с две легла около 50 € в едната посока.

Доплащане: за единична стая – 250 лева.

Начин на плащане: първоначална вноска 200 лева в деня на записване, доплащане до 20 дни преди отпътуването

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ МИНИМУМ 40 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ

 

Срок за уведомление при недостиг минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата на пътуването.

 

ВАЖНО!

 

Италианските власти  взеха решение от 01.01.2017 год. всички гости на Рим да заплащат задължително градска такса /city tax/, както следва: по 2 евро на турист на ден при настаняване в хотели 3* и по 3 евро на турист на ден при настаняване в хотел 4* и 5*. За Помпей и Римини по 1, 50 евро на вечер. Таксите се заплащат лично от туристите на рецепцията на хотелите при връщане на ключовете от стаите и не са включени в пакетните цени.

 

 

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него

причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment