БУДАПЕЩА – ГЬОР – ВИЕНА

                 03.04.2019 – 07.04.2019 

1 ден: Отпътуване от  София в 21,00  часа  по маршрут Белград – Будапеща

2 ден : Пристигане в Будапеща сутринта . Туристическа обиколка на града: Парламента, Площада на героите, замъка “Вайдахуняд”, Кралския дворец, Белите кули на рибарския бастион.
По време на обиколката могат да се видят феерично осветените исторически сгради на Будапеща: Парламента – една от най-представителните парламентарни сгради в света, често сравнявана със сградата на парламента в Лондон; мостовете над Дунав, Рибарските кули, построени на мястото на рибарски квартал и рибарски пазар, от където идва и името им; Будайската крепост – седалище на унгарските крале през вековете. По желание разходка с корабче по р. Дунав Посещение на детска градина . Настаняване в хотел. Свободно време след обяд  пешеходно разглеждане на града.

3 ден: Закуска. Отпътуване за Виена. По желание посещение на двореца Шьонбрун – лятна резиденция на Хабсбургите и една от най-популярните туристически забележителности в града (включва разглеждане на двореца отвътре: около 20 от най-впечатляващите помещения, включително балната зала, покоите на императрица Мария Терезия и Франц Йосиф). Връщане в центъра награда. Панорамна обиколка на града: Ринга – булеварда, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни сетни. Ринга е дълъг 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена: Операта – изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс; Хофбург (отвън) – зимната резиденция на Хабсбургите в продължеине на 6 века; пл. Мария-Терезия с двете сгради близнаци – Музея на изящното изкуство и Музея по естествена история; Двореца Белведер, Парламента, Кметството, Университета, сградата на Виенската борса – една от най-старите в света. Пешеходна разходка в центъра на Виена –а Хофбург, ул. Грабен с колоната на чумата и разбира се, готическа катедрала “Св. Стефан” – символът на Виена, нейната най-величествена и уникална постройка. Свободно време. Отпътуване вечерта  за Гьор. Нощувка.

  • 4 ден: Закуска. Свободно време в Гьор. Отпътуване около обяд за България.

 

  • 5 ден: Пристигане в България рано сутринта.

ЦЕНА :

– 279 ЛВ. /ЦЕНА НА ВЪЗРАСТЕН В ДВОЙНА  ИЛИ   ТРОЙНА СТАЯ/

-319 ЛВ.  /ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЕДИНИЧНА СТАЯ/

– 185 ЛВ. /ЦЕНА НА ДЕТЕ ДО 6 ГОДИНИ ПРИ ДВАМА ВЪЗРАСТНИ В СТАЯ /

-215 ЛВ. /ЦЕНА НА ДЕТЕ ОТ 6 ДО 12 ГОД./

Цената включва :

– транспорт с автобус категория***
–  1 нощувка със закуска в гр. Гьор – хотел ***

– 1 нощувка със закуска в град Будапеща – хотел ***
– медицинска застраховка
– представител на фирмата, придружаващ групата

Цената не включва :

  • входни такси за туристическите обекти
    – разходи от личен характер
    –  корабче по Дунав в Будапеща – 30 лв. /кораба е индивидуален, с екскурзовод на български език, с музика на Щраус/
    – посещение на Двореца Шонбрун – 30 лв. /резервация, входна такса, трансфер/

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment